Är det fel att gråta inför folk?

Såg något besynnerligt idag på bussen som fick mig att börja tänka...

Jo.. Jag var på Cala Major stranden idag med kära vänner, och var på väg hem. Efter några stationer kliver ett par tjejer på bussen. Den ena gråter floder medan den andra har armen om henne. Den gråtande tjejen pratar fort och obegripligt på spanska (med mina spanskakunskaper hade jag inte fattat mycket även om hon snackat tydligt). Hennes kompis är dock inte så koncentrerad på vad hon har att säga eller vad hon ska göra för att trösta henne. Hon tittar mer på folk på bussen, som om hon skäms över sin högljudda vän. De sätter sig några säten framför mig och vännen viskar något i den gråtande tjejens öra. Hon tystnar tvärt och tittar sig omkring. Hennes händer flyger upp i ansiktet och hon försöker stoppa tårarna.
.
Då började jag fundera. Hur är människans värld uppbyggd? Får man inte visa sina känslor som man vill? Måste man dölja sina känslor när man är ledsen? Varför ska tårar vara så fel att visa för folk? Är det för att människan är rädd för sorg? En gång sa någon detta till mig "Moa, don't show your feelings, ever!". Men vasjutton? Av egen erfarenhet vet jag att man aldrig ska hålla inne sina känslor. Vad tycker ni?

Kommentarer
Vilma skrev:

i ditt samanghang är det ju självklart att hon ska få gråta tycker jag!! Men om det tex är på värsta fina festen är det ju skillnad, lixom om man käkar middag med kungen... Fast det är klart. Om man har en anledning är det S J Ä L V K L A R T att man ska få gråta ut, lixom av vilken anledning skulle man inte få göra det?? :S<3

2011-06-13 @ 21:58:18
URL: http://lovebyme.webblogg.se/
Ella - e l l W i s b i l d & f o t o skrev:

Sv: Åh då är det bara att hålla ut några dagar till ;) .. än har du ju inte missat så mycket eftersom att vädret inte varit så bra... eller inte här i göteborgsregionen iallfall ;)

2011-06-13 @ 22:54:00
URL: http://ellwis.blogg.se/
Vilma skrev:

FYFAN va fiin bild, den missade jag förut! :OO <333333

2011-06-13 @ 23:09:52
URL: http://lovebyme.webblogg.se/
melinda skrev:

håller me de du skrivit :o

2011-06-14 @ 16:37:52
URL: http://fckingcrazy.blogg.se/
Lollo skrev:

Håller med dig till 100%! såklart man får gråta, det är helt naturligt! Sjuukt att man kan tycka att det är fel... <3

2011-06-14 @ 18:43:47
URL: http://looan.blogg.se/
sofia skrev:

vad händer nu i sommar då?:D

2011-06-14 @ 21:24:49
URL: http://sofiajahnkes.blogg.se/Namn?
Kommenterar du ofta?

E-postadress? (bara jag kommer att se det)

Har du en blogg?

Här skriver du vad du vill ha sagt :)

bloglovin
Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0